Actief met de VAO 14 mei 2019 – Te land, ter zee en in de lucht

‘Te land, ter zee en in de lucht’. Dat was het thema van de actieve bijeenkomst op 14 mei. Oude VAO-vaartijden herleefden, want we zijn weer ouderwets gaan varen. Net zoals voorheen de bottertocht.

De avond begon met een kopje koffie op het terras van Rijdes aan de Gracht. Dat ligt naast de kade van de Waterlijn en dus was het een kleine moeite om met z’n allen de boot in te gaan. Speciaal voor ons maakten de dienstdoende schipper en verteller een verlengde tocht door de binnenstad én over de Heiligenbergerbeek ver buiten de stad. Niet alleen genoten we van de prachtige historische gebouwen, en de bijbehorende verhalen, maar ook van de stille en groene natuur van onder andere Park Randenbroek. Wat wonen en werken we toch in een unieke stad!

Na ongeveer anderhalf uur werden de trossen vastgemaakt bij ‘halte museum Flehite’ en staken we de brug over naar de Mannenzaal. Daar trakteerde beheerder Anja Bakker ons op een hapje, een drankje, een interessante uitleg van verleden en heden van de Mannenzaal en een rondleiding langs de eeuwenoude bedstedes. Zoals gebruikelijk bij de VAO werden weer nuttige contacten gelegd en aangehaald en bleef het nog lang erg gezellig!