VAO-ontbijt (13 december 2018)

Verrassend VAO-ontbijt Wereld voor Techniek Een flinke groep wakkere ondernemers, een smakelijk en gevarieerd ontbijt en een interessant kijkje in de Wereld voor Techniek van MBO Amersfoort. Dat waren de hoofdingrediënten van het VAO-ontbijt op 13 december.

Terwijl iedereen zich te goed deed aan broodjes, eitjes, koffie, thee en sapjes vertelde Jeroen Jansen, teamleider Bouwtechniek en Mobiliteit, hoe en waarom MBO Amersfoort ‘Onderwijs in Bedrijf’ invult. De Wereld voor Techniek, gevestigd op bedrijventerrein De Hoef, is hiervan een goed voorbeeld. Studenten volgen een mbo-opleiding onder één dak met de opleidingsbedrijven Bouwmensen Amersfoort, InstallatieWerk Midden, Schilders vakopleiding Amersfoort en ATC Match. Tijdens de rondleiding door de grote hal namen de ‘VAO-ontbijters’ een kijkje bij deze opleidingsbedrijven en zagen hoe theorie, onder andere in de vorm van leslokalen op de werkvloer, en praktijk naadloos op elkaar aansluiten.

Vervolgens wandelde de groep twee deuren verder voor een bezoekje aan De Garage, ook een locatie van MBO Amersfoort. Te midden van sleutelende studenten Autotechniek werd verteld hoe zij, onder begeleiding van ervaren monteurs, reparaties uitvoeren en onderhoud doen aan auto’s, óók van ‘echte’ klanten. Kortom, een geslaagd VAO-ontbijt dat de aanwezigen niet alleen een gezellige maag-vuller bleek, maar ook een regelrechte eye-opener.