VAO Lunch – 26 oktober 2020

VAO-lunch: smakelijke combinatie van online workshop en fysieke lunch

Vers brood, een gekookt eitje, boerenkaas en bramenjam. Een greep uit de gezonde en lokale ingrediënten van het lunchpakket dat vlak voor de online VAO-lunch op 26 oktober bij de deelnemers thuis/kantoor werd afgeleverd. Daardoor genoten we tijdens deze online-bijeenkomst gezamenlijk van dezelfde, fysieke lunch en zaten we toch min of meer bij elkaar aan tafel. Met dank aan Het Lokaal.

Tegelijkertijd deden we mee met de interessante workshop van Jan Hille Noordhof over het voeren van effectieve gesprekken met (potentiële) klanten. Hij is auteur van de boeken Effectieve gesprekken – vergroot je invloed en bereik je doel met RETen Waarom zeggen we niet wat we vinden? – en wat daaraan te doen!

Aan het begin van zijn workshop vroeg Jan Hille aan de lunchgenoten wat zij vinden van adviseren en acquireren en wat een adviseur kenmerkt, van luisteren en overtuigen, tot het stellen van vragen, assertief zijn en vertellen. Vervolgens deden de deelnemers, in subgroepjes, een oefening in overtuigen en deden daarvan verslag aan de gehele lunchtafel.

Jan Hille gaf aan dat in succesvolle adviesgesprekken de geadviseerde meer praat dan de adviseur en de adviseur meer vraagt dan informatie geeft. Toch… praten de meeste adviseurs te veel en vragen ze te weinig. ‘Als je goede vragen weet te stellen, komt je expertise het beste tot zijn recht. Dan stijg je op de ranglijst van expertise. Met goede vragen verras je je gesprekspartner.’

 

Voor extra info: lees bijgaande PowerPoint: Presentatie Jan Hille Noordhof 26 oktober 2020

Informatie over zijn training: Acquisitietraining voor ZZP