Het VAO-ontbijt

 

Het VAO-ontbijt werd dit jaar in samenwerking met Warmtebedrijf Amersfoort georganiseerd aan de “Retourboulevard”. In RE5 Café werd door de aanwezige leden in alle vroegte genoten van een lekker ontbijtje met  Perzische specialiteiten van eigenaar Kourosk Sanjarie. Een gezellig samenzijn om met elkaar bij te praten, maar ook om een bedrijf uit Amersfoort beter te leren kennen.

ontbijt sept 22 bar                                             

Edwin Dalenoord van het Warmtebedrijf vertelde ons wat zij in Amersfoort allemaal doen om de energietransitie te versnellen en te zorgen voor fossielvrije warmte.

Door gebruik te maken van duurzame bronnen, zoals zon- en windenergie, rest- en aardwarmte, wordt via een lokaal leidingennetwerk warmte geleverd aan bedrijven en huizen.

De VAO leden zitten natuurlijk niet graag in de kou en wilden alle ins en outs weten van deze innovatieve ontwikkeling(en).  Buiten bij de Nieuwe Stad was ook in de grond te zien hoe hard men bezig is om Amersfoort warm te houden.

In het kader van onze belangen behartiging vertelde Hemmo Hemmes (VAO lid met zijn bedrijf Topstukken) ons over enkele nieuwe initiatieven in de regio Amersfoort, zoals de impact coalitie, de diversiteitsweek en het werken in de woonwijken. Als VAO vragen wij leden om over deze onderwerpen mee te denken en mee te doen.

Het is was weer een leuke en leerzame VAO ochtend !