VAO Picknick: live, regenachtig, gezellig, smakelijk en boeiend

Wat begon als een ‘drupnick’ werd uiteindelijk toch een gedenkwaardige VAO Regio Picknick. Verscholen onder het gebladerte van landgoed Den Treek genoten zo’n twintig stoere VAO-leden op 21 juni van een riante lunch, verzorgd door ZUID coffee, food & goods. Wat een feestje om elkaar weer ‘live’ te kunnen zien en spreken!

Tijdens de lunch hadden we de tijd om bij te kletsen: hoe gaat het met je? Hoe heb je het afgelopen jaar ervaren? Gaat het goed met je business? Nieuwe leden, die zich tijdens corona hebben aangemeld en dus nog geen live bijeenkomst hadden mee gemaakt, werden geïntroduceerd en stelden zich voor.

Bijzondere ervaring

Daarna, onder leiding van VAO-lid Sylvia Lagerweij, maakten we een boeiende coach-wandeling. We wisten al dat coachen een mooi vak is, maar als je het combineert met een wandeling in de natuur ontstaat een bijzondere ervaring. Want dan gebruik je natuurlijke elementen om een gesprek een andere richting te geven en tot verrassende inzichten te komen. Sylvia leerde de VAO-ondernemers om, op basis van een prangend onderwerp in het persoonlijk leven, te kijken naar bijvoorbeeld de druppels in een plas water of de twijgjes van een jonge boom. Misschien staan die elementen symbool voor een gedachtegang die nog niet eerder bij je opkwam – en kijk je vervolgens anders naar wat je bezighoudt.

Verhelderende uitkomsten

Sylvia liet de picknickers met slechts een paar uitgangspunten op zak een route kiezen door de bossen van Den Treek. In tweetallen spraken de deelnemers zich onderling uit over soms heel persoonlijke zaken. Dat leverde na een klein uur verhelderende uitkomsten op die sommigen met de groep deelden.

Voorzitter Jeroen van der Bijl memoreerde tot besluit van de Regio Picknick hoe mooi het is om elkaar na bijna een jaar weer ‘gewoon’ in de ogen te kijken, en dat voor de komende bijeenkomsten ook te blijven doen.