Broedplaats OostWest, een inspirerende plek waar ondernemende creatievelingen samenkomen. Dé plek in Amersfoort waar artiesten, kunstenaars en muziekmakers elkaar vinden, samen werken en van elkaar leren. Donderdagavond 12 mei was de JAO hier te gast. Ongelofelijk gaaf, want je hoort al: wij hebben veel overeenkomsten. We omringen ons beiden met ondernemende jongeren! Toffe samenwerking dus!

 

Als alle 17 deelnemers binnen zijn, begint ons programma. Ferdinand Eloff, artistiek leider bij OostWest, vertelde over zijn visie. Waarom het zo belangrijk is om creatievelingen te verbinden. Eigenlijk is er maar één vereiste als je je bij OostWest aansluit en dat is: deel je kennis! Ferdinand gaf de JAO-ers een rondleiding door de broedplaats. We konden zelfs een kijkje nemen in een van de studio’s waar op dat moment muziek werd gemaakt. 

 

Na de rondleiding stond maarten van Heugten klaar met een marketing clinic. Maarten is de oprichter en eigenaar van Interly; het snelst groeiende marketingbureau van Leusden. Met een flinke dosis energie en humor bracht hij de JAO-ers veel bij over de essentie van marketing. Waarom doe je wat je doet? Start with why. Denk daar eens goed overna, alleen dan zul je succesvol op lange termijn zijn. Waarom doe je wat je doet, wie is je klant en waar kun je die klant vinden? Daarna ga je pas bepalen welke marketingacties je nodig hebt om die klant te bereiken. Er vormde zich een mooi groepsgesprek met goede vragen; 

  • “Wat is jouw why?” 
  • “Wat doe jij eraan om medewerkers bij je te houden?” 
  • “Hoe weet ik in welke vijver mijn vis zwemt?” 
  • “Iedereen lult over zichzelf online, waar moet je dan over lullen?”

 

Tijd voor een borrel! De ondernemers gingen met elkaar in gesprek. Nieuwe en bekende gezichten ontmoetten elkaar. Er hangt een goede energie, de JAO-ers zijn benieuwd naar elkaars verhaal en willen van elkaar leren. Ook zes HU studenten, die opgeleid worden tot ondernemer, zijn vanavond te gast. Voor hen een bijzondere avond, om te netwerken, en te zien hoe leeftijdsgenoten al druk bezig zijn met het runnen van een bedrijf: gaaf! Maar ook om informatie te verzamelen voor hun onderzoek: hoe kan de JAO zich nog sterker positioneren in Amersfoort en op welke manier verzamel je betrokken leden bij de club?

 

Kortom, weer een geslaagde avond! Zien we jou op ons volgende evenement? Op 30 juni laten we de JAO kennismaken met de VAO (en andersom!) Moet je bij zijn!