De eerste JAO leden druppelden rond 19.15 al binnen. Bekende, maar ook nieuwe gezichten. Het is 16 maart 2022, ruim een half jaar na de Kickoff. Het was fijn om elkaar weer te zien en te spreken. Al snel werden de eerste contacten gelegd. Om 19.30 werd de avond officieel geopend door David Lensink en Linda van de Bunt. Zij introduceerden zichzelf en de JAO, het nieuwe initiatief van de VAO. Ze vertelden wat zij hebben meegenomen vanuit de Kickoff, wat er in 2022 op de agenda staat en waarom je absoluut een JAO lid wil worden.

Het woord werd gegeven aan Freek Diets, de eigenaar van Your Own Leader. We waren te gast in zijn trainingstempel. Freek vertelde over zijn visie, namelijk de balans tussen fysiek en mentaal leiderschap. Hoe je dat in de praktijk kunt toepassen en waarom dat zo belangrijk is. Je kunt lichamelijk nog zo sterk zijn, maar als je mentaal niet sterk genoeg bent om obstakels in het leven te overwinnen, dan heb je daar weinig aan. De basis van het Kickboksen werd door Freek uitgelegd. In duo’s en met een flinke dosis energie, gingen de jonge ondernemers met elkaar aan de slag. Verschillende aspecten vanuit het kickboksen werden beoefend. Stoten, verdedigen en trappen. Na 45 minuten, werd de les afgesloten met een serie push-ups. Pittig, maar met de juiste focus en mindset kon iedereen deze volbrengen. We vroegen de ondernemers “wat heb jij vandaag over jezelf geleerd en wat neem je mee naar huis?” Daar kwamen mooie en eerlijke antwoorden naar boven:

 

  • “Mijn hoofd zat vol toen ik hierheen kwam en ik merk dat hij nu leeg is. “
  • “Ik mag vaker uit mijn comfortzone stappen, ik doe dat niet vaak genoeg terwijl dat mij eigenlijk een kick geeft”
  • “Ik wil mijzelf meer gaan uitdagen op het gebied van sport”
  • “Ik wil minder terughoudend zijn”
  • “ik heb 45 minuten lang aan niets gedacht, ik was volledig in het hier en nu”

 

Freek voegde daar nog aan toe dat het mooi was hoe de jonge ondernemers direct met elkaar aan de slag gingen. Teams werden zonder moeite gevormd, er werd regelmatig gewisseld en er was veel eigen initiatief.

 

Na de training was het tijd voor een hapje en een drankje. In het café van de Trainingstempel namen de deelnemers plaats. De avond werd geëvalueerd, contacten werden gelegd en mooie gesprekken werden gevoerd. De jonge ondernemers wisselden nummers uit en de eerste koffieafspraken zijn gemaakt.